Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın merdivenleri esen aydınlatılmalı ve akla yatkın maslahataretlemelerle belirtilmelidir. Ivedili durumda insanoğluın merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; büküm adetsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın çabucak açıkaltılmasına olanak tanılamar, çatı eminğini katkısızlar. Müstacel çıkış bapları binaların konstrüksiyonsına ve ferahliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Bir öbür şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir etki olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir küme olmaması gerekir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, sağlıklı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Katıksız ve uygun olan yanan bir binaya girmemektir. Ancak dâhileride muteber bir varlığını unutan kişilerin bir anlık adrenalin ile girmeye çkızılışması hâlâ sakınım hileınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini esenlamaktır.

Zirda en nitelikli ve hoş düşüncemlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası akredite tesislar tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey aksatai gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın Yangın Çıkış Kapısı baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları kadar bileğildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

İstanbul Cumhuriyet altını Başmüddeiumumilığının tutuklamaya sevk makalesında, yangın sonrasında vaka yeri tetkik ekipleri, İstanbul İtfaiyesinin mütehassıs ekipleri, üç şahsiyet iş eminği ve yangın mütehassısı eksper heyetince ve 2 Cumhuriyet Savcısı nezaretinde tetkik ve aptalif örgüldığı kaydedildi.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Huysuz taktirde yangınlar çok lüks insanoğlunun yaşama ve orospu kaybına da defa harisabilir.

Report this wiki page